Nieuwsberichten 2018 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand

Donderdagavond 29 november 2018  heeft het Voor Anker ensemble een

prachtig en afwisselend optreden voor een volle zaal verzorgd. Het Voor Anker ensemble bestaat uit vrijwilligers die werkzaam zijn bij WZC Voor Anker. Vanaf september is er wekelijks gerepeteerd.

Het thema was Liefde. Liefde voor je werk, hobby, auto, reizen, dans

en liefde voor elkaar. Het optreden werd afgewisseld door gedichten,  een verhaal, toneelstukje en liedjes zoals: Vrij zijn als een vogel, Mooi Volendam, Als het om de liefde gaat, `t Autootje, De wegenwacht, Brandweerlied, De boerinnekesdans, ik ben een zwerver, Jaren komen jaren gaan en de kleine deur naar het paradijs.

Ook de kleding die in stijl was bij een het gezongen lied maakte alles tot één geheel.Het koor werd begeleid door accordeonist Wouter de Polkaman, die ook in de pauzes de bezoekers vermaakte met zijn accordeonspel.

Na de afsluitende woorden hebben we nog met elkaar het Gronings volkslied

gezongen.Zowel de bezoekers als het koor gingen voldaan huiswaarts.

Donderdagavond 15 november 2018  stond in het teken van een toneeluitvoering.  Tegen 17.45 uur kwamen de eerste bezoekers al binnen en om 18.45 uur zat de zaal al helemaal vol, waardoor we jammergenoeg mensen terug naar huis moesten sturen.

Toneelvereniging Con Amore heeft een prachtig toneelstuk opgevoerd met als titel: Loat het kadaster moar opdroav`n.

Ze namen ons mee terug in de tijd, naar de tijd dat er nog nauwelijks supermarkten waren, dat de vrouwen in opstand kwamen voor hun rechten en de tijd dat de pastoor nog gezag had.

Het draaide allemaal om een stuk braakliggend terrein waar zowel de winkelier als de caféhouder wilden uitbreiden. Dit werd ruzie, maar meneer pastoor zorgde voor de oplossing.  Al met al waren er veel ontwikkelingen, waardoor er veel gelachen werd. We zien met elkaar terug op een erg geslaagde avond.

Donderdagavond 1 november 2018  heeft Shanty-en Amusementskoor Losdorp onze 110 bezoekers onder het genot van koffie/thee,  een drankje en een hapje  een erg gezellige avond bezorgd.

Er werd meegezongen en geklapt op o.a. de volgende liederen:

Ich liebe die Nordsee, De wijde wereld in, De oude man en de zee,  Verzonken stad, Capitano Capitano, Mijn IJselmeer, Santa Maria, Medley van zeemansliedjes, West Zuid-West van Ameland, Ketelbinkie, Good night Irene.

Ook hebben we met elkaar een jarige bewoonster toegezongen, die deze dag 94 jaar mocht worden.

Na de afsluitende dankwoorden hebben we met elkaar nog het Gronings volkslied gezongen.

Donderdagavond 18 oktober 2018  heeft het Eerste Echte Levensliederen- en Smartlappenkoor (Eelsk) uit Groningen een fantastisch optreden verzorgd.

Onder leiding van Marijke Harsevoort en Rob Haverkort (pianist) heeft het koor  enthousiast en meerstemmig de ruim 100 bezoekers een geweldige avond bezorgd. We konden genieten van 19 liederen uit hun repertoire zoals:

Broekie, Café Biljart, Spring maar achterop, Dit is mijn stad, Westenwind, medley van André Hazes liedjes, Soerabaja, Kijk me nog éénmaal aan,

Medley van Ede Staal, Avond (Boudewijn de Groot) en als afsluiting

Patsy. Na met elkaar staande het Gronings volkslied gezongen te hebben werd de avond afgesloten met de dankwoorden en een geweldig applaus.

Donderdagavond 4 oktober heeft accordeonorkest Con Brio uit Winschoten voor een tot de laatst bezette stoel een geweldig optreden verzorgd in het Ankerlicht. 

Het was genieten van o.a. : aan de Amsterdamse grachten, de Postkoets, Indianen boot, Lorena, medley van Annie M.G. Schmidt, Lemon tree,  Dromen zijn bedrog, Chianti Song, medley van James Last en medley van Ede Staal.

Ook was het goed om te zien, dat accordeonorkest Con Brio uitgebreid is met

2 jeugdige leden. Het orkest werd bedankt met een staande ovatie.

Voldaan en neuriënd verlieten de bezoekers het Ankerlicht.

Donderdagavond 20 september heeft shantykoor “de Roergangers” uit Stadskanaal voor een volle zaal in Voor Anker een gezellig optreden verzorgd.

Onder begeleiding van een accordeon en gitaar werden mooie zeemansliederen gezongen zoals: Aan de oever van de IJssel, Heimatlos, Ketelbinkie, Daar vaart een schip uit de haven, Rozen op de golven, Wie wil ermee naar Wieringen varen, Jij moet niet huilen, Carlijntje, Mijn dorp aan de zee, Hoor je het ruizen der golven, West Zuidwest Ameland, Bora Bora.

Als slot zongen we met elkaar het Gronings volkslied.

Na de afsluitende woorden en groot applaus konden we met elkaar terugzien op een fijne avond.

Donderdagavond 6 september 2018 trad Shanty- en amusementskoor

 “de Zwalkers” uit Oude Pekela op in Voor Anker.

 

Op deze, al weer 20e culturele activiteit in 2018, werd in aanwezigheid van ruim 100 bezoekers de herfst-winter programmering geopend.

 

Onder leiding en begeleiding van een accordeonist verzorgde het 17 dames tellende koor “de Zwalkers” een hoofdzakelijk NL-talig optreden.

Liedjes als “Steeds weer huil je”, “Zeeman, laat dat dromen”, “Kleine Tamara”,

“Zeg kleine ree”, een Amsterdamse potpourri, “Harlekino”, “Ik kom van ziel” en vele anderen werden volop meegezongen door de aanwezigen.

 

Na afsluitende woorden werd de avond besloten met het Gronings Volkslied.

Donderdagavond 23 augustus 2018 trad “de Zingende Broeder” voor de eerste keer op in Voor Anker.

Het werd een zeer prettige en vrolijke kennismaking zowel voor de organisatie als voor het publiek.

 

Het optreden begon met Korenbloemen blauw en eindigde met Sarie Marijs.

En de liedjes (plm. 25) daar tussenin waren alle NL-talig en werden volop meegezongen door de plm. 80 aanwezigen. Een bijzonderheid was, dat alle teksten van de liedjes uit het hoofd werden gezongen door “de Zingende Broeder”. Erg knap.Liedjes als: Spring maar achterop, Dans nog eenmaal met mij, Droomland,

Rats, kuch en bonen, Daar bij de waterkant, Wie is Loesje, Het kleine café aan de haven, Sophietje en vele anderen werden in een vlot tempo en duidelijk ten gehore gebracht. 

 

Na een dankwoord en een wellicht tot ziens, werd op verzoek nog een toegift gezongen, waarna een ieder voldaan huiswaarts keerde.

 

Donderdagavond 9 augustus trad Harry van de Harry`s one Man showband

voor ons op. Er waren 65 bezoekers en er werd weer gezellig meegezongen en

gedanst.

Harry zong verschillende genre liederen van luisterliedjes tot  aan rock-roll en alles wat daartussen zit, zoals: Mooie bergen van Trioler land, Ik sta op wacht, Aan het strand stil en verlaten, Zijn het je ogen, Foxy Foxtrot, Voor haar, Het dorp , Heb je even voor mij, Alle duiven op de dam, Marmer Stein, Ga maar weg, Ik wil klappermelk met suiker , Bloody Mary.

Na de afsluitende woorden en applaus, heeft Harry nog op ons verzoek Kom van het dak af gezongen.

Kortom het was weer een feestje in het Ankerlicht.

Donderdagavond 26 juli 2018 traden “Ik en mijn broer” op.

Buiten was het extreem warm (30-35 gr). In het Ankerlicht was het, dankzij

de airco, aangenaam toeven. Een zestigtal toehoorders waren gekomen voor een optreden van “Ik en mijn broer”. Het werd een zeer gezellige avond.

Vele liedjes werden enthousiast meegezongen, mede doordat “Ik” tijdens het zingen via een rondgang door de zaal het publiek er zeer bij betrok.

Liedjes als: Alle duiven op de dam, Costa de sol, Bella Italia, Que sera, sera,

Una paloma blanca, Heb je even voor mij en vele anderen gingen er in als koek.

Tot slot bracht “Ik” een rock and roll medley waarbij zij, gekleed in passende jurk met petticoat, even flink de rock and roll danste.

Na afsluitende woorden werd gezamenlijk het Gronings Volkslied gezongen.

We kunnen terugzien op, wederom, een prachtige culturele avond.   

Op een zonovergoten avond waren Fennie en Johan op 12 juli 2018 te gast bij ons in Voor Anker.

Het werd een geweldige meezing avond voor de plm 85 aanwezigen.

Vooraf aan het optreden waren er bundels met titels en teksten van bekende, populaire liedjes uitgedeeld waaruit men kon kiezen.

Liedjes als het Veenlied, Het lied van de zee, Tanze mit mir in den Morgen, Door de bossen, door de heide, Que sere, sera, Baby blue, Sierra madres del sur, Mooi Volendam, Sophietje en meer werden zeer enthousiast meegezongen.

Tussen de liedjes door werden er accordeon potpourri’s gespeeld en een aantal voordrachten ten gehore gebracht.

Met het zingen van het Gronings Volkslied werd deze gezellige avond afgesloten.

 

Donderdagavond 21 juni 2018  heeft Fanfarecorps HS ons zomeravondconcert verzorgd. Gezien de regenachtige weersomstandigheden en harde wind hebben we dit jaar het concert binnen in het Ankerlicht moeten houden.

Het fanfarecorps heeft een prachtig optreden neergezet van filmmuziek tot artiesten van Tom Jones en Neil Diamond.

Het programma bestond uit: Marchinissimo, My Way, Lion King, Bill Conti, Old & Wise, Summertime, Jungle Book en als toegift Sons of the Brave.

Zowel de bezoekers als het fanfarecorps zien terug op een erg geslaagd zomeravondconcert.

Donderdagavond 14 juni 2018  hebben de “zusjes” Djoeke en Wietske en hun “broertje” Jelle voor een goed gevulde zaal een gezellige en humoristische avond verzorgd.

Djoeke en Wietske hadden veel interactie met het publiek en het publiek mocht zelf aangeven welke liedjes ze graag wilden horen. Zoals o.a.: Kleine café aan de haven, Brandend zand, The rivers of Babylon, Mississippi, De vlieger, De Postkoets, Vive les Espana, Immer wieder Sonntags. De vrijwilligers werden ook uitgenodigd om op het podium mee te doen aan een dansje wat tot grote hilariteit leidde. Ook de polonaise ontbrak niet.

Na de afsluiting en een daverend applaus hebben we hand in hand met elkaar de avond afgesloten met I have a dream van Abba gezongen.

Met een blij gevoel ging iedereen weer huiswaarts.

Donderdagavond 31 mei 2018  heeft Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts uit Hoogezand voor meer dan 100 bezoekers een prachtige avond verzorgd.

Het koor heeft ook veel eigen geschreven liederen waar de trots en respect voor het werk van de scheepsbouwers in naar voren wordt gebracht.

Wij hebben deze avond kunnen luisteren en mee kunnen zingen op o.a. de volgende liederen: Verzonken stad, Op de woelige baren, Rum uit Jamaica, Westenwind, Als op Capri, Caramba, Ketelbinkie, Show me the way to go home, Hope of the sea, Mooi Volendam, Capitano. Als slotlied zou het de Woonboot zijn, maar op verzoek van het publiek hebben ze nog een toegift gegeven met een prachtige vertolking van het lied Bora Bora.

Donderdagavond 17 mei 2018  hebben de Corazon Singers uit Hoogezand voor  ongeveer 100 bezoekers een hele gezellige en meertalig programma in Voor Anker verzorgd.

We hebben o.a. kunnen luisteren naar Vera, Eine weisse Rose, Duizend mijlen,

Ik ben de zwerver hier ver van huis, Vraag aan de zee, De oude straatmuzikant, Nur der Wind, Alles in het leven, Ik ging de wijde wereld in en nog een aantal Nederlandstalige medleys.

Na de afsluitende woorden hebben we met elkaar nog het Gronings volkslied met elkaar gezongen.

De reacties van de bezoekers waren na afloop erg positief en kunnen we met elkaar weer terugzien op een goede culturele avond.

Donderdagavond 3 mei 2018  hebben de Akoestini`s voor een goed gevulde zaal (ongeveer 100 bezoekers) een hele gezellige en gevarieerd programma in Voor Anker verzorgd.

Het 1e blokje van 30 minuten hebben ze onder andere gezongen: De kat van Ome Willem, Langs de Rijn, Zwitsers jodellied, Sofietje,  `t Zijn de kleine dingen die het doen, liefdesliedje uit Afrika en liedjes uit de periode 1940-1945 zoals: Eens zal de Betuwe weer in bloei staan, De olieman en Cheerio. Het 2e blokje hebben we met elkaar een muzikale Bingo gedaan en waren er leuke prijsjes te winnen.

Het laatste blokje mochten de bezoekers zelf een liedje aandragen. Uit volle borst werd o.a. meegezongen op: De oude Jacob, M`n opa, Geef mij maar Amsterdam, Ik ben Gerrit, Bij ons in de Jordaan.

We zien met elkaar terug op een zeer geslaagde avond.

Donderdagavond 19 april heeft mondharmonicaorkest Toet`n en Bloaz`n  voor een goed gevulde zaal een gezellig optreden verzorgd in Voor Anker.  Het orkest bestond uit 9 personen en ze waren van alle markten thuis. Mondharmonica spelen,  meerstemmig zingen, sketches en het voordragen van verhalen.

De instrumentale nummers bestonden uit: een algemene potpourri, een zeemanspotpourri,  een Groningse potpourri en het borstelnummer. De sketches die opgevoerd werden waren o.a. : het kokslied, Dorus en de voordrachten waren : Geluk, Bij de dokter, Zoals wij vroeger leefden. Na het laatste nummer Droomland, hebben we nog met elkaar het Gronings volkslied gezongen.

We zien met elkaar terug op een afwisselende, gezellige avond.

Donderdagavond 5 april 2018  heeft Janneke de Roo met haar prachtige stem een feestje gebouwd op onze culturele avond. De zaal was goed gevuld, bijna 100 bezoekers.

Er werd uit volle borst meegezongen, geklapt en meebewogen op o.a. de onderstaande nummers: Blauwe korenbloemen, Huisje bij de brug, Huilen is te laat, Mario, Espresso Italia, Vino Vino, Ik krijg een heel apart gevoel van binnen,

Costa del Sol en een aantal medleys van Nederlandstalige liedjes.

We zien met elkaar terug op een hele gezellige, sfeervolle avond.

Woensdagavond 21 maart 2018 en donderdagavond 22 maart 2018  hebben onze donateurs-/sponsoren avonden plaatsgevonden. In totaal hebben we over beide avonden ongeveer 180 bezoekers mogen ontvangen.

De beide avonden zijn verzorgd door toneelvereniging Het Centrum uit Musselkanaal met het toneelstuk: Zilveruitjes en augurken.

Het was een komedie in 3 bedrijven en uitgevoerd in het Gronings. Klaas Alebes hielp zijn oom in de huishouding,  omdat hij het veel te druk heeft met zijn camping. Klaas is helemaal onthutst als hij merkt dat zijn oom zeer vriendschappelijke betrekkingen onderhoudt met een jeugdige kampeerster Adèle. Klaas vermoedt wat tussen die twee en schakelt zijn zus en zwager in om de “waarheid” te ontdekken. Ze breken in de caravan van Adèle in en vinden er potjes met zilveruitjes en augurken.  Zie je wel, had hij het niet gedacht.

Adèle snoept uitjes en augurken en de roddel ligt voor de hand…

We zien terug op twee hele gezellige avonden waarbij onze sponsoren en donateurs heel erg bedankt zijn voor hun financiële steun, zodat  Stichting

Vrienden van Voor Anker de culturele avonden kan blijven organiseren in WZC Voor Anker.

Donderdagavond 8 maart 2018  heeft Stemmings- en amusementskoor

Variant uit Stadskanaal op het laatste moment bij ons de culturele avond in Voor Anker verzorgd.  Wegens teveel zieken kon het geplande koor niet komen.

Wat waren we blij dat Variant kon komen en ze hebben ons een gezellige avond bezorgd.  De reacties na afloop waren erg positief.

We hebben genoten van o.a. de volgende nummers: De mooiste jaren komen nog, Al waai’n  de pann,n  bie mie van dak, Waar ik ga, waar ik sta, Laat maar lekker gaan, Down by the Riverside, Een boeket rozen, Serra, Country Road,

San Marino en tot slot een potpourri van Nederlandstalige liedjes.

Na de lovende afsluitende woorden, een daverend applaus hebben we met elkaar nog het Gronings volkslied gezongen.

Donderdagavond 22 februari 2018  heeft Hofdansvereniging Plaisir Courtois onze culturele avond verzorgd en heeft ons meegenomen naar de dansen die in vroegere tijden op de kastelen gedanst werden.

De groep danste in  prachtige zelfgemaakte kostuums die bij deze periode hoorden. Ze dansten eerst wat dansen rond de 16e eeuw en sloten af met dansmuziek  uit Der Fledermaus. We kregen uitleg over de dansen en ook over de kostuums. Ook deden ze nog het spelletje Hints met ons. Ze beelden oude beroepen uit.

Het was een leerzame en een sfeervolle avond. 

Donderdagavond 8 februari 2018  heeft Schipperskoor “De Wilde Zwanen”

na een ludiek welkomswoord van onze secretaris een hele gezellige avond

verzorgd in Voor Anker. De zaal was goed gevuld en de bezoekers zongen uit volle borst mee en er werd ook gedanst.

We konden genieten van o.a. de volgende liederen: Zeeman, Zwerverslied, Bora Bora, Vroeger waren er grote schepen, Aan de oever van de IJssel, Daar bij de brug, Danste met jou in de haven, Kristal der Heimat en als laatste nog een potpourri en het afscheidslied van het koor.

Na de slotwoorden en een groot applaus ging iedereen nagenietend naar huis.

Donderdagavond 25 januari 2018  heeft accordeonorkest Fresco uit Veendam o.l.v. Toos Hidding-Smit  onze culturele avond verzorgd.

Op het podium vol met accordeonisten en een drummer speelde het orkest

herkenbare muziek en werd er door de bezoekers uit volle borst meegezongen waar het kon. Zoals bij:  Schwarze Zigeuner, Oale Grieze, Zeeman, Jungen komm mal wieder, Hoor je het ruisen der golven, de Lorelei, La Paloma, Elvira (Mozart), medley van Ede Staal en Droomland.

Na de afsluitende woorden en een daverend applaus ging iedereen voldaan naar huis.

Donderdagavond 11 januari 2018  heeft Theo Driessen weer een gezellig en mooi optreden verzorgd op onze culturele avond.

Samen met zijn pianist/zanger Theo Jansen hebben ze prachtige nummers gezongen zoals: Het zijn de kleine dingen die het doen, Sjakie van der Hoek, Je bent niet hip, je bent niet knap, Toen was geluk heel gewoon, Het dorp, We schenk`n  ons nog ain in, Het Noorden (Paul van Vliet), Guus komt noar huus,

Jan Klaassen.

Na de afsluitende woorden en een groot applaus van de bezoekers hebben we met elkaar het Gronings volkslied nog gezongen.

Zondagmiddag 7 januari 2018 verzorgde het Salonorkest Las Ninãs een Nieuwjaarsconcert in 'Voor Anker'.

De Nieuwsberichten uit 2017 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand kunt u nog eens lezen door hier te klikken.

Voor een activiteitenoverzicht uit eerdere jaren kunt u hieronder klikken op een jaartal. U kunt natuurlijk ook de rubriek 'Foto's' aanklikken. U kunt daar de foto's bekijken van de activiteiten. Veel kijk en leesplezier !

2017  2016  2015  2014   2013