Nieuwsberichten 2019 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand

Donderdagavond 2 mei 2019 was accordeonorkest Neptunus uit Delfzijl

te gast in Voor Anker.  

Voor plm. 95 toeschouwers werd het een zeer gezellige avond vol mooie accordeon klanken, die op prachtige wijze ten gehore werden gebracht door Neptunus o.l.v. dirigent/muziekdocent Henk Puister. 

Op de website van Neptunus staat vermeld dat ook meezingers op het programma staan. Wel, daar werd ruimschoots gehoor aan gegeven. Tijdens een potpourri “Op een mooie Pinksterdag”, een medley van Ede Staal, Tulpen uit Amsterdam, aan de Amsterdamse grachten, Ik hou van Holland, de Zuiderzee ballade, Rats, kuch en bonen, het Kleine cafť aan de haven en andere titels werd volop meegezongen.

Zo goed, dat de dirigent voorstelde om het koor mee te nemen. Maar dat hebben we uiteraard tegen kunnen houden.Ook werd gezamenlijk het “Lang zal hij leven” gezongen voor een jarige bewoner. 

Na de afsluiting van de avond en het gezamenlijk gezongen Groninger volkslied ging een ieder tevreden huiswaarts.   

Donderdagavond 18 april 2019 heeft Shantykoor Opwierde II uit Appingedam o.l.v. Sim Noordhof een gevarieerd en enthousiast optreden gegeven.

De zaal zat bijna helemaal vol (115 bezoekers) en er werd uit volle borst

meegezongen op onder andere: Down by the dockyard wall, Termuntenziel, Aloha oe, Lichtjes van Delfzijl, Stoef langs de diek, HawaÔ oe song, Sierra madre,

Bora Bora, Amazing waddenzee ,  Een Duitstalige potpourri , West Zuidwest Ameland en een zeemansliederen medley.

Tegen 21.45 uur sloten we met elkaar deze prachtige culturele avond af met het zingen van het Gronings volkslied.

Zondagmiddag 7 april 2019  heeft Ensemble Rosen fŁr dich, bestaande uit Albert Kamphuis, (tenor), Corin Tholen (sopraan) en Martijn Jager (piano) gedurende 1,5 uur een prachtig voorjaarsconcert in Voor Anker gegeven.

Het thema was van Wenen tot Broadway.  Het was een muzikale, theatrale show met repertoire uit bekende operettes, opera’s, musicals en meer van o.a. componisten als Gershwin, Stolz, KŠlman, Mozart. Strauss, Puccini en DvorŠk.

Zelfs Groningstalige liederen ontbraken niet.

De 76 bezoekers luisterden ademloos naar de mooie klanken of neurieden zachtjes mee.

Donderdagavond 4 april 2019  heeft het geplande koor op het laatste moment  wegens ziekte moeten afzeggen . Gelukkig was zanger Peter Geurts bereid om

onze culturele avond te verzorgen. Voor 85 bezoekers heeft hij zonder dat hij zich kon voorbereiden een erg geslaagd optreden gegeven.

Er werd meegezongen en gedanst op o.a. onderstaande liedjes:

Als het voorjaar komt, Dan gaan de lichtjes aan, Jij denkt dat je alles mag van mij, Rood zijn de rozen, Huilen is voor jou te laat, Engelbewaarder, Medley van Amsterdamse liedjes, Ik ben een zwerver en liedjes van Ede Staal en als slot een zelfgeschreven afscheidslied.

Door middel van een groot applaus voor Peter Geurts kunnen we terugzien op weer een erg gezellige culturele avond.

 

Donderdagavond 21 maart 2019  heeft Jan Haayer onze culturele avond verzorgd. Hij heeft 8 jaar deel uitgemaakt van Duo Wijsheid.

We hebben onder andere kunnen luisteren en meegezongen met:

Ranja met een rietje, Liebeskummer lohnt sich nicht, Hello Mary Lou, Tanze mit mir in dem Morgen, Una Paloma blanca, Voor Sonja doe ik alles, I wanna go home, Jungen komm bald wieder, Viva Espana, medley van oude schoolliedjes,

medley van liedjes uit de oude doos en we hebben samen nog de canon gezongen van De uil zat in de olmen.

Door de mooie achtergrond verhalen en het afwisselend repertoire was het weer een geslaagde avond.

Woensdag 6 maart en donderdag 7 maart 2019 hebben we onze donateuravonden gehouden. Onder het genot van een kopje koffie/thee met een taartje en een bonbons en een drankje met een lekker hapje hebben we onze blijk van waardering naar onze donateurs/sponsoren geuit.

Mede door hun jaarlijkse bijdrage kunnen we elke 14 dagen in Voor Anker een culturele avond organiseren.

Toneelvereniging ’t Centrum uit Musselkanaal heeft beide avonden de hilarische komedie “Een lot uit de loterij” opgevoerd.

In totaal hebben we ongeveer 180 bezoekers mogen verwelkomen en we hoorden dat ze erg genoten hebben. We kunnen terugzien op twee geweldige avonden.

Donderdagavond 21 februari 2019  heeft Amusementskoor Aig`n Wies uit Roodeschool voor ruim 90 bezoekers bij ons in Voor Anker een feestje gebouwd . We hebben o.a. mee kunnen zingen met: Het leven is goed op het Groninger land, De roos, Jij moet gaan,  jij moet gaan, De postkoets, Heb je even voor mij, Medley van zeemansliederen, Lindebaum van Schubert,

Blauwe korenbloemen, Medley van liefdesliedjes. Na de afsluitende woorden hebben we met elkaar nog het Gronings volkslied  gezongen en tot slot Droomland. We hebben weer met elkaar genoten vanavond.

Donderdagavond 7 februari 2019  heeft internationale dansgroep Hai la joc

uit Groningen voor ongeveer 60 bezoekers een prachtig optreden gegeven.

De dansgroep bestaat dit jaar 40 jaar.

Ze hebben ons in de daarbij behorende schitterende kostuums o.a.  meegenomen naar dansen van Nederland, Bulgarije, Hongarije , ArmeniŽ, Turkije en Mexico.

Hai la joc  is Roemeens voor: Kom met ons dansen en dat mochten wij dan ook zittend doen met de zelfgemaakte strak opgerolde kranten in plastic en daarmee de bewegingen mochten doen die ze ons aangeleerd hadden.

Hai la joc heeft een afwisselend intensief programma gepresenteerd waarbij lepels het ritme ondersteunden, waar snelle stamp en klapfiguren voorbij kwamen, waar blauwe linten op de dansvloer cirkelden.

We waren onder de indruk van hun uithoudingsvermogen tijdens het dansen.

Even na 21.30 uur sloot Hai la joc de avond af met rinkelende dopjes gebonden om hun rubber laarzen en ontvingen ze van de bezoekers een daverend applaus.

Donderdagavond 24 januari 2019 was het Shanty- en Amusementskoor

’t Kompas naar Voor Anker gekomen voor een optreden.

Na vier afgelaste voorstellingen (i.v.m. het Noro-virus) kon er gelukkig weer

een optreden worden gehouden volgens het reguliere programma.  

Door het talrijk aanwezige publiek (plm 90) werden liedjes als: Hoe je heette dat ben ik vergeten, Termunterziel, Vrij zijn als een vogel, Laat maar lekker gaan, Vrouger, Bora Bora (op verzoek), een potpourri van bekende oud-hollandse liedjes, e.a. enthousiast en uitbundig  meegezongen. 

Na gezamenlijk het Gronings volkslied te hebben gezongen en afsluitende woorden ging een ieder voldaan huiswaarts. Voor de mensen van buitenaf was het, bij een temperatuur van plm min 8, een koude thuisreis.

Voor een activiteitenoverzicht uit eerdere jaren kunt u hieronder klikken op een jaartal. U kunt daar een kort verslag en de foto's bekijken van de activiteiten. Veel kijk en leesplezier !

2018  2017  2016