Nieuwsberichten 2019 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand

Woensdag 6 maart en donderdag 7 maart 2019 hebben we onze donateursavonden gehouden. Onder het genot van een kopje koffie/thee met een taartje en een bonbons en een drankje met een lekker hapje hebben we onze blijk van waardering naar onze donateurs/sponsoren geuit.

Mede door hun jaarlijkse bijdrage kunnen we elke 14 dagen in Voor Anker een culturele avond organiseren.

Toneelvereniging ’t Centrum uit Musselkanaal heeft beide avonden de hilarische komedie “Een lot uit de loterij” opgevoerd.

In totaal hebben we ongeveer 180 bezoekers mogen verwelkomen en we hoorden dat ze erg genoten hebben. We kunnen terugzien op twee geweldige avonden.

Donderdagavond 21 februari 2019  heeft Amusementskoor Aig`n Wies uit Roodeschool voor ruim 90 bezoekers bij ons in Voor Anker een feestje gebouwd . We hebben o.a. mee kunnen zingen met: Het leven is goed op het Groninger land, De roos, Jij moet gaan,  jij moet gaan, De postkoets, Heb je even voor mij, Medley van zeemansliederen, Lindebaum van Schubert,

Blauwe korenbloemen, Medley van liefdesliedjes. Na de afsluitende woorden hebben we met elkaar nog het Gronings volkslied  gezongen en tot slot Droomland. We hebben weer met elkaar genoten vanavond.

Donderdagavond 7 februari 2019  heeft internationale dansgroep Hai la joc

uit Groningen voor ongeveer 60 bezoekers een prachtig optreden gegeven.

De dansgroep bestaat dit jaar 40 jaar.

Ze hebben ons in de daarbij behorende schitterende kostuums o.a.  meegenomen naar dansen van Nederland, Bulgarije, Hongarije , ArmeniŽ, Turkije en Mexico.

Hai la joc  is Roemeens voor: Kom met ons dansen en dat mochten wij dan ook zittend doen met de zelfgemaakte strak opgerolde kranten in plastic en daarmee de bewegingen mochten doen die ze ons aangeleerd hadden.

Hai la joc heeft een afwisselend intensief programma gepresenteerd waarbij lepels het ritme ondersteunden, waar snelle stamp en klapfiguren voorbij kwamen, waar blauwe linten op de dansvloer cirkelden.

We waren onder de indruk van hun uithoudingsvermogen tijdens het dansen.

Even na 21.30 uur sloot Hai la joc de avond af met rinkelende dopjes gebonden om hun rubber laarzen en ontvingen ze van de bezoekers een daverend applaus.

Donderdagavond 24 januari 2019 was het Shanty- en Amusementskoor

’t Kompas naar Voor Anker gekomen voor een optreden.

Na vier afgelaste voorstellingen (i.v.m. het Noro-virus) kon er gelukkig weer

een optreden worden gehouden volgens het reguliere programma.  

Door het talrijk aanwezige publiek (plm 90) werden liedjes als: Hoe je heette dat ben ik vergeten, Termunterziel, Vrij zijn als een vogel, Laat maar lekker gaan, Vrouger, Bora Bora (op verzoek), een potpourri van bekende oud-hollandse liedjes, e.a. enthousiast en uitbundig  meegezongen. 

Na gezamenlijk het Gronings volkslied te hebben gezongen en afsluitende woorden ging een ieder voldaan huiswaarts. Voor de mensen van buitenaf was het, bij een temperatuur van plm min 8, een koude thuisreis.

Voor een activiteitenoverzicht uit eerdere jaren kunt u hieronder klikken op een jaartal. U kunt daar een kort verslag en de foto's bekijken van de activiteiten. Veel kijk en leesplezier !

2018  2017  2016