Nieuwsberichten 2018 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand

Donderdagavond 5 april 2018  heeft Janneke de Roo met haar prachtige stem een feestje gebouwd op onze culturele avond. De zaal was goed gevuld, bijna 100 bezoekers.

Er werd uit volle borst meegezongen, geklapt en meebewogen op o.a. de onderstaande nummers: Blauwe korenbloemen, Huisje bij de brug, Huilen is te laat, Mario, Espresso Italia, Vino Vino, Ik krijg een heel apart gevoel van binnen,

Costa del Sol en een aantal medleys van Nederlandstalige liedjes.

We zien met elkaar terug op een hele gezellige, sfeervolle avond.

Woensdagavond 21 maart 2018 en donderdagavond 22 maart 2018  hebben onze donateurs-/sponsoren avonden plaatsgevonden. In totaal hebben we over beide avonden ongeveer 180 bezoekers mogen ontvangen.

De beide avonden zijn verzorgd door toneelvereniging Het Centrum uit Musselkanaal met het toneelstuk: Zilveruitjes en augurken.

Het was een komedie in 3 bedrijven en uitgevoerd in het Gronings. Klaas Alebes hielp zijn oom in de huishouding,  omdat hij het veel te druk heeft met zijn camping. Klaas is helemaal onthutst als hij merkt dat zijn oom zeer vriendschappelijke betrekkingen onderhoudt met een jeugdige kampeerster Adèle. Klaas vermoedt wat tussen die twee en schakelt zijn zus en zwager in om de “waarheid” te ontdekken. Ze breken in de caravan van Adèle in en vinden er potjes met zilveruitjes en augurken.  Zie je wel, had hij het niet gedacht.

Adèle snoept uitjes en augurken en de roddel ligt voor de hand…

We zien terug op twee hele gezellige avonden waarbij onze sponsoren en donateurs heel erg bedankt zijn voor hun financiële steun, zodat  Stichting

Vrienden van Voor Anker de culturele avonden kan blijven organiseren in WZC Voor Anker.

Donderdagavond 8 maart 2018  heeft Stemmings- en amusementskoor

Variant uit Stadskanaal op het laatste moment bij ons de culturele avond in Voor Anker verzorgd.  Wegens teveel zieken kon het geplande koor niet komen.

Wat waren we blij dat Variant kon komen en ze hebben ons een gezellige avond bezorgd.  De reacties na afloop waren erg positief.

We hebben genoten van o.a. de volgende nummers: De mooiste jaren komen nog, Al waai’n  de pann,n  bie mie van dak, Waar ik ga, waar ik sta, Laat maar lekker gaan, Down by the Riverside, Een boeket rozen, Serra, Country Road,

San Marino en tot slot een potpourri van Nederlandstalige liedjes.

Na de lovende afsluitende woorden, een daverend applaus hebben we met elkaar nog het Gronings volkslied gezongen.

Donderdagavond 22 februari 2018  heeft Hofdansvereniging Plaisir Courtois onze culturele avond verzorgd en heeft ons meegenomen naar de dansen die in vroegere tijden op de kastelen gedanst werden.

De groep danste in  prachtige zelfgemaakte kostuums die bij deze periode hoorden. Ze dansten eerst wat dansen rond de 16e eeuw en sloten af met dansmuziek  uit Der Fledermaus. We kregen uitleg over de dansen en ook over de kostuums. Ook deden ze nog het spelletje Hints met ons. Ze beelden oude beroepen uit.

Het was een leerzame en een sfeervolle avond. 

Donderdagavond 8 februari 2018  heeft Schipperskoor “De Wilde Zwanen”

na een ludiek welkomswoord van onze secretaris een hele gezellige avond

verzorgd in Voor Anker. De zaal was goed gevuld en de bezoekers zongen uit volle borst mee en er werd ook gedanst.

We konden genieten van o.a. de volgende liederen: Zeeman, Zwerverslied, Bora Bora, Vroeger waren er grote schepen, Aan de oever van de IJssel, Daar bij de brug, Danste met jou in de haven, Kristal der Heimat en als laatste nog een potpourri en het afscheidslied van het koor.

Na de slotwoorden en een groot applaus ging iedereen nagenietend naar huis.

Donderdagavond 25 januari 2018  heeft accordeonorkest Fresco uit Veendam o.l.v. Toos Hidding-Smit  onze culturele avond verzorgd.

Op het podium vol met accordeonisten en een drummer speelde het orkest

herkenbare muziek en werd er door de bezoekers uit volle borst meegezongen waar het kon. Zoals bij:  Schwarze Zigeuner, Oale Grieze, Zeeman, Jungen komm mal wieder, Hoor je het ruisen der golven, de Lorelei, La Paloma, Elvira (Mozart), medley van Ede Staal en Droomland.

Na de afsluitende woorden en een daverend applaus ging iedereen voldaan naar huis.

Donderdagavond 11 januari 2018  heeft Theo Driessen weer een gezellig en mooi optreden verzorgd op onze culturele avond.

Samen met zijn pianist/zanger Theo Jansen hebben ze prachtige nummers gezongen zoals: Het zijn de kleine dingen die het doen, Sjakie van der Hoek, Je bent niet hip, je bent niet knap, Toen was geluk heel gewoon, Het dorp, We schenk`n  ons nog ain in, Het Noorden (Paul van Vliet), Guus komt noar huus,

Jan Klaassen.

Na de afsluitende woorden en een groot applaus van de bezoekers hebben we met elkaar het Gronings volkslied nog gezongen.

Zondagmiddag 7 januari 2018 verzorgde het Salonorkest Las Ninãs een Nieuwjaarsconcert in 'Voor Anker'.

De Nieuwsberichten uit 2017 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand kunt u nog eens lezen door hier te klikken.

Voor een activiteitenoverzicht uit eerdere jaren kunt u hieronder klikken op een jaartal. U kunt natuurlijk ook de rubriek 'Foto's' aanklikken. U kunt daar de foto's bekijken van de activiteiten. Veel kijk en leesplezier !

2017 2016  2015  2014   2013