Nieuwsberichten 2020 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand

Zondag 12 januari 2020 heeft salonorkest Las Niņas y Comprades uit Oude Pekela het nieuwjaarsconcert verzorgd en hoe? In het Ankerlicht was geen enkele lege stoel meer. 

Las Niņas y Comprades is oorspronkelijk een strijkersgroep van dames, die samen met een tweetal accordeonisten Malando-tango’s ging spelen. Zo’n groep moet een naam hebben en zo ontstond al gauw ‘Las Niņas’[de meisjes]. Na de tango’s werd het ensemble omgevormd tot een groep die zich toelegde op een breder genre, zoals nummers uit operettes, musicals, Jiddische muziek, Weense walsen en evergreens. 

Het ensemble wordt uitgebreid met piano, bas, celli en een groep blazers. Inmiddels zijn er ook enkele mannen toegetreden, vandaar ‘y  Comprades’ [de jongens]. Als vaste vocalisten zingen bij het ensemble Hermien Cats en Annechienus Pot. Het ensemble staat, sinds enkele jaren, onder leiding van Jelte Duister

Het optreden wordt begeleid door een presentator, die op ludiek wijze iets vertelt over het ensemble en de te spelen muziek.

Liederen die we hebben kunnen horen waren o.a.: Edelweiss met een solo van Hermien Cats, Gabriella’s Song, Blue Tango, An der schonen blauen Donau, Op een mooi Pinksterdag met zang van Annechienus Pot en Henri Wierth, Dunkelrote Rosen waarbij de dames een rode roos aangeboden kregen, als laatste nummer werd Time to say Goodbye gezongen. Tijdens dit nummer was het muisstil in het Ankerlicht en aansluitend een daverend applaus met een staande ovatie.

 

Een prachtige middag hebben we gehad met vele enthousiaste bezoekers!

Voor een activiteitenoverzicht uit eerdere jaren kunt u hieronder klikken op een jaartal. U kunt daar een kort verslag en de foto's bekijken van de activiteiten. Veel kijk en leesplezier !

2019  2018  2017  2016