Nieuwsberichten 2023 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand

Op donderdag 25 mei 2023 werd de muzikale avond in Voor Anker verzorgd door Miranda & The Music Boys.

Wim en Miranda zijn geen onbekenden voor de bezoekers van de culturele avonden in Voor Anker.

Een optreden van deze artiesten brengt altijd een gezellige sfeer met zich mee. Ook deze keer werden bekende liedjes meegezongen door de bezoekers. Regelmatig was er een groot koor te horen.

We kunnen terugkijken op een geslaagde en swingende avond.

Op donderdag 11 mei 2023 hebben de Paiser Hopsingers voor ons opgetreden. Wat een enthousiast koor.

 

Het koor bestaat sinds 19 april 2000, nadat 4 enthousiaste mensen in maart 2000 een oproep in de plaatselijke krant “de Hopbel” plaatsten dat ze opzoek waren naar zanglustige Peizenaren. 

Inmiddels staat er een koor met 54 zangers, 2 accordeonisten, een bassist en een drummer.

 

Een divers repertoire werd ten gehore gebracht, zowel Nederlands als Engelstalig, zowel luister als prachtige meezingers.

Een zeer geslaagde avond!

Op donderdag 13 april 2023 heeft Con Brio uit Winschoten voor ons opgetreden.

Con Brio is een accordeonorkest, met ondersteuning van een drummer, een bassist en een toetsenist.

 

Con brio is een Italiaanse muziekterm die aangeeft dat een stuk of een passage uitgevoerd dient te worden op een levendige manier. Wij als bezoekers hebben dit mogen ervaren. Diverse muziekstukken werden op een levendige manier ten gehore gebracht, ook waren er meerdere muziekstukken waarbij wij als bezoeker konden meezingen en dat gaf een mooie interactie.

 

Een geslaagde avond.

Op donderdag 30 maart heeft in Voor Anker opgetreden Nostalgia Tempus Fugit.

 

Vrij vertaald betekent de naam “De tijd vliegt”.

Een enthousiast koor bestaande uit ervaren zangers en zangeressen in prachtige historische kleding. Het koor brengt samen met pianist Mark Hidding oude Nederlandse levensliederen ten gehore.

 

De liederen zijn herkenbaar voor “onze” bezoekers en er is vanuit het koor veel interactie met de zaal, wat maakt dat er enthousiast wordt meegezongen en geklapt.

Op donderdag 16 maart 2023 heeft  het amusementskoor Ratjetoe in Voor Anker opgetreden.

 

Amusementskoor Ratjetoe is in 2007 in het leven geroepen als gelegenheidskoor. Na verloop van tijd begon het bij diverse mensen toch te kriebelen en na enig overleg werd besloten tot officiële oprichting van het koor in maart 2009 met als muzikaal leider René Klei.

Het koor zingt in bonte uitdossingen met veel plezier het Nederlandstalig lied. "Van levenslied tot meezinger". Het koor brengt met de vele bekende nummers de stemming er goed in, een waar feestje.

Op 8 en 9 maart 2023 waren er toneelvoorstellingen van het gezelschap 't Centrum uit Musselkanaal voor onze donateurs en voor de bewoners van Voor Anker. 

Op donderdag 2 maart 2023 heeft het Shanty- en evenementenkoor For-Fun uit Winschoten voor ons opgetreden.

 

Het koor is opgericht op 11 april 2018 en staat onder leiding van dirigent Wout van de Lei. Het enthousiaste koor heeft ons een zeer divers programma gebracht van zowel amusement - als shanty nummers.

 

Tijdens deze avond hebben we ook aandacht geschonken aan het afscheid van ons collega bestuurslid Martje Dekker. Martje verlaat na 12 jaar het bestuur van de Stichting Vrienden van Voor Anker, DANK JE WEL voor alle jaren inzet.

Op donderdag 16 februari heeft het koor de ‘The Lady Pirates’ uit Winschoten voor ons opgetreden.

 

Het koor bestaat uit 23 enthousiaste dames, die muzikale begeleiding ontvangen van een accordeon, steirische harmonica, mondharmonica, gitaar, basgitaar en drum. Het geheel staat onder leiding van dirigent Engeltje

 

Het repertoire zijn de bekende shantyliederen in zowel de Nederlandse -, Duitse – alswel de  Engelse taal.  Het repertoire maakt dat er veel en enthousiast wordt meegezongen.

Op donderdag 2 februari 2023 heeft het koor 'De Woldvinken’ uit Hoogezand opgetreden. 

Het koor is opgericht in januari 2019 door Alje en Geke Dijkstra. Het koor is gestart met maar 6 leden. Er kwamen mensen bij en ook verlieten weer mensen het koor. Momenteel bestaat het koor uit 17 leden waarvan 5 mannen en 12 vrouwen.

Voor het koor staat de ervaren en enthousiaste dirigent Harry Hoppentocht.

 

De Woldvinken brachten bij ons een prachtig gemêleerd programma ten gehore, bestaande uit meezing- en luisterliedjes, Engels – en Nederlandstalig.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond.

 

Op donderdag 19 januari 2023 heeft ‘Shanty en Amusementskoor ’t Kompas’ uit Emmer-Compascuum en omstreken voor ons opgetreden.

Een koor bestaande uit enthousiaste  heren, die muzikale ondersteuning krijgen van accordeonisten.

 

Het repertoire is divers en wordt door één van de koorleden gezellig aan elkaar gepraat.

Enkele nummer waren: Heimatlos, Rood zijn de rozen, Sierra Madre del Sur en er werd afgesloten met het Grunnens Laid.

 

We kijken terug op een gezellig avond!

Op zondag 8 januari 2023 hebben wij ons nieuwjaarsconcert gehad en daarin heeft het Alto Kwartet voor ons opgetreden.

 

Een kwartet bestaande uit één dame en drie heren die prachtig saxofoons bespelen en nog veel meer.

Swingende muziek van Elvis tot Dave Brubeck en van Doris Day tot Fats Domino. Tijdloze en onvergetelijke muziek waar nu, 60 jaar later, de energie nog vanaf spat!

Voor een activiteitenoverzicht uit eerdere jaren kunt u hieronder klikken op een jaartal. U kunt daar een kort verslag en de foto's bekijken van de activiteiten. Veel kijk en leesplezier !

 2022 2021