Nieuwsberichten 2023 (december) en 2024 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand

Op donderdag 15 februari 2024 heeft het duo ‘IK EN MIJN BROER’ voor ons opgetreden.

Geeske Meidema & Karl May brengen een enthousiast en gevarieerd programma.

 

Karl speelt keybord en zingt, Geeske zingt en introduceert op humoristische wijze de liedjes. Tevens ziet Geeske er prachtig uit in haar hemelse blauwe jurk (met petticoat) en bloemen in het haar.

 

Er zijn liederen gezongen in diverse talen, meerdere verzoeknummers werden gehonoreerd, kortom een zeer geslaagde avond met een prachtige interactie tussen bezoekers en artiesten
 

Op donderdag 18 januari 2024 heeft het Shanty– en amusementskoor Lösdorp voor ons opgetreden.

 

Het koor is op 24 september 1991 opgericht en bestaat thans uit 29 leden, waarvan 5 accordeonisten, 2 gitaristen en een drummer. Het geheel staat onder leiding van dirigent Harm op ’t Holt.

 

Het repertoire bestaat uit een ruime hoeveelheid gezellige meezingers in het Gronings, Nederlands en Engels.

 

Op zondag 8 januari 2024 heeft salonorkest Las Niņas Y Compadres ons nieuwjaarsconcert verzorgd.

 

Ze speelden een gevarieerd programma met licht klassieke muziek, walsen en bekende liederen uit verschillende operettes. Las Niņas is in 2003 opgericht door Ali Wierth en vierde onlangs haar 20-jarig bestaan. Sinds 2016 staat Jelte Duister ‘op de bok’ als dirigent.

Het orkest is trots op de samenwerking met Nomi de Ridder en Annechienus Pots. Beide hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de wereld van de operette en zijn als vaste zangers verbonden aan Las Niņas
 

Op donderdag 21 december 2023 heeft het Christmas Carols koor voor ons opgetreden.

 

Het Christmas Carols koor  is een gemengd koor, samengesteld uit leden van meerdere koren en bestaat ongeveer 3 maanden per jaar. Het koor begint in oktober met repeteren en in de maand december sluiten ze af met meerdere optredens. Tijdens het optreden wordt er kleding in de Dickens stijl gedragen

 

Het kerst repertoire welke ten gehore werd gebracht was divers, meerstemmig en in verschillende talen. Het koor staat onder begeleiding van de enthousiaste dirigent Ninke Ballema.

 

Op donderdag 7 december 2023 heeft het koor “Goed Gemixt” een gezellige avond verzorgd.

 

“Goed Gemixt” is een enthousiast gelegenheidskoor uit Zevenhuizen .

De dirigent geeft aan:  ‘En met z’n allen’ richting publiek, en ja hoor de sfeer zat er direct goed in. Met hun wisselende repertoire van luisterliedjes en lekkere meezingers hebben ze de bezoekers een prachtige avond bezorgd. Bij meerdere nummers werd er dan ook enthousiast meegezongen en geklapt.

 

Voor een activiteitenoverzicht uit eerdere jaren kunt u hieronder klikken op een jaartal. U kunt daar een kort verslag en de foto's bekijken van de activiteiten. Veel kijk en leesplezier !

 2023 2022