Nieuwsberichten 2020 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand

Donderdagavond 19 november 2020 was het zangduo Jo en Alice te gast in Voor Anker. Zij waren erg blij, dat ze, sinds het begin van de Corona weer een keer konden optreden. Er werden door hem vele herkenbare Nederlandstalige liedjes gezongen en daar hebben de bewoners erg van genoten. Jo en Alice waren nog graag een uurtje langer doorgegaan. Helaas voor hen en de bewoners kwam er een einde aan een gezellig muzikaal optreden.

Donderdag 5 november 2020 heeft het duo Jan en Marga voor de bewoners opgetreden. Het was een erg geslaagd optreden, want ze hadden  graag nog langer willen genieten van hun vrolijke klanken. Fijn om te zien en te horen, dat we toch in deze tijd de bewoners wat afleiding kunnen geven.

Donderdag 22 oktober 2020 konden de bewoners genieten van een optreden van Theo Driessen en zijn pianist Theo Jansen. Vanwege de Corona maartregelen mochten er maar een beperkt aantal mensen in de zaal aanwezig zijn. De artiesten hebben om die reden 2 keer een kort programma gepresenteerd. Zo konden meer mensen een avondje uit in de zaal. De bewoners waren erg enthousiast over het gebrachte repertoire. De artiesten waren blij dat zij weer eens mochten optreden in deze bijzondere periode.
Op donderdagavond 8 oktober 2020 was er een optreden van Zanger Burdy in de grote zaal van Voor Anker. De belangstelling van de bewoners was groot en dat gold zeker voor het enthousiasme over de liedjes die ten gehore werden gebracht. Heel bekend is een door Burdy zelf geschreven lied 'De vissers van Zoltkamp'. Daarnaast waren er medley's met bekende meezingers als 'Tulpen uit Amsterdam' en meer.
De bewoners konden tot hun vreugde weer volop meezingen.
Op donderdagavond 24 september 2020 heeft het duo Wim & Miranda een optreden verzorgd voor de bewoners van Voor Anker. Een gevarieerde keuze van liedjes leverde een leuke en gezellige muzikale avond op. Veel dankbetuigingen en complimenten voor de artiesten zijn uitgesproken.
Op donderdagavond 10 september 2020 was Wouter de Polkaman de muzikant die voor de bewoners een muzikale avond verzorgde. Onder begeleiding van zijn accordeon bracht hij een gevarieerd repertoire ten gehore. De sfeer zat er goed in en de aanwezigen genoten er dan ook volop van.
Op donderdagavond 27 augustus 2020 was het zangduo Jan en Thea te gast in Het Ankerlicht van Voor Anker. Voor de bewoners en de bewoners van de aanleunwoningen zongen zij gezellige liedjes in het Nederlands en in het Engels. Volgens de aanwezigen was het een ontspannende, gezellige en muzikale avond.
Op donderdagavond 13 augustus 2020 was zanger Harm Jan de Ruiter te gast. Door de dreiging van onweer en/of regen in de avonduren vond dit optreden plaats in de grote zaal van Voor Anker. In verband met de Coronamaatregelen was het een 'besloten' avond voor alleen de bewoners van Voor Anker en de aanleunwoningen.
De belangstelling was groot en de muzikale avond gezellig.


 
Op donderdag 30 juli 2020 konden we in de tuin van Voor Anker met medewerking van de zanger Wout van der Lei weer een culturele avond verzorgen. Het weer was gelukkig goed en samen met de belangstelling en deelname van de aanwezige bewoners van Voor Anker en de aanleunwoningen werd het een gezellige muzikale belevenis. 
Op donderdag 16 juli 2020 heeft zanger Bob Heidema een prachtig optreden verzorgd in de tuin van Voor Anker. Langs de rand van de grasmat zaten de bewoners te genieten van de door hem gezongen liedjes.
Op donderdagmiddag 9 juli 2020 heeft de Stichting Vrienden van Voor Anker de bewoners en medewerkers van WZC Voor Anker en de bewoners van de aanleunwoningen getrakteerd op een heerlijk 'Steekijsje'.
Op donderdagavond 2 juli 2020 was er in de tuin van Voor Anker een optreden van het duo 'Max en Maxime'.

Afrikaanse sferen in de tuin van Voor Anker op een zonnige vrijdagmiddag 19 juni 2020. 

Een djembé groep, bestaande uit 4 personen trad op. De bewoners van Voor Anker en van de aanleunwoningen werden uitgenodigd om mee te doen. Er waren veel djembé's en andere effect instrumenten meegenomen.


Foto via: Facebook WZC Voor Anker

Donderdag 18 juni 2020, het zomeravond concert. Iets anders dan gepland maar zeker niet minder geslaagd.

Gert Ekkelboom, een 'one man band', trad op in de tuin van Voor Anker. De soms lichte regenval mocht de pret van deze muzikale avond niet drukken.

Op vrijdag 29 mei 2020 werden de bewoners van WZC Voor Anker en de achterliggende aanleunwoningen door de Stichting Vrienden van Voor Anker nogmaals getrakteerd op een bakje vol met heerlijke aardbeien.

Ook werden de medewerkers verrast met een blijk van waardering, een 'Opkikkertje', vergezeld van een waxinelichtje met glazen houder.

Op woensdagmiddag 27 mei 2020 hadden wij een optreden georganiseerd van het Alto Kwartet uit Groningen. De groep bestaat uit 4 saxofonisten die muzikale hoogtepunten brengen uit de Swing, Pop, Jazz, Rhythm & Blues en Rock ‘n Roll. Ook op deze middag brachten zij een gevarieerd programma dat enthousiast werd ontvangen door de ouderen van WZC 'Voor Anker', die hadden plaatsgenomen in de achtertuin of voor het raam van hun appartement. Hartelijk dank aan de muzikanten.


Foto via: Facebook WZC Voor Anker
Op dinsdag 6 mei 2020 was er een optreden van het MaRa Duo uit Appingedam. Het duo wordt gevormd door Randy Meijer en Marita Alssema. Zij spelen voornamelijk nummers die aansluiten bij de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen. Dus Nederlandstalig, jaren 60&70 muziek en country nummers.

In deze bijzondere periode willen zij de mensen in de verpleeg- en verzorgingshuizen met hun muziek een plezierige afleiding bieden. Bij WZC Voor Anker zijn ze daar uitstekend in geslaagd.

Bedankt.Foto via: Facebook WZC Voor Anker

Foto via: Facebook WZC Voor Anker
Op maandag 5 mei 2020 heeft Wouter de Polkaman de bewoners van WZC Voor Anker en de aanleunwoningen weer mooie muzikale momenten bezorgd. Het mooie weer maakte het voor de bewoners mogelijk om een plaatsje te vinden in de achtertuin. Zo werd het toch een gezellige Bevrijdingsdag.

Wouter bedankt.
Op donderdag 30 april 2020 werden de bewoners van WZC Voor Anker en de achterliggende aanleunwoningen door de Stichting Vrienden van Voor Anker getrakteerd op een bakje vol met heerlijke aardbeien.
'Een zoete attentie in bittere tijden'.

Foto via: Facebook WZC Voor Anker

Foto via: Facebook WZC Voor Anker
Op zondagmiddag 19 april 2020 verzorgde Wouter de Polkaman met zijn accordeon een optreden voor de bewoners van WZC Voor Anker en voor de bewoners van de aanleunwoningen.

Vanwege de Coronamaatregelen vond het optreden buiten plaats, eerst aan de voorzijde op het parkeerterrein en aansluitend aan de achterzijde in de tuin van Voor Anker. De muziek lokte vele bewoners van Voor Anker en de aanleunwoningen naar het raam of naar buiten in de tuin. Gelukkig scheen er een stralende zon. Gelokt door de klanken van de muziek kwamen ook mensen uit de buurt en toevallige passanten op gepaste afstand even kijken en luisteren. Het optreden werd door iedereen zeer gewaardeerd. Het vormde een welkome muzikale afleiding in een voor de bewoners moeilijke periode.
Wouter bedankt!
Aanwezigheid van het CORONAVIRUS dwingt de Stichting Vrienden om aangepaste activiteiten te organiseren.

Door de maatregelen die landelijk zijn afgekondigd om (verdere) verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en daarmee in het bijzonder kwetsbare mensen, zoals ouderen, te beschermen, is de toegang tot Woonzorgcentrum 'Voor Anker' afgesloten voor mensen van buiten de organisatie. Dat treft met name familieleden van de bewoners. Een begrijpelijke, maar wel een hele nare maatregel. De bewoners mogen nu geen bezoek meer ontvangen van hun kinderen, kleinkinderen en andere bekenden. Dat gemis kan gevoelens van eenzaamheid wellicht niet tegenhouden.
Voor de 'Stichting Vrienden van Voor Anker' (SVvVA) betekent het, dat ook zij de mensen niet ontmoeten en er geen mensen van buitenaf mogen optreden in het huis. Op onze 'Culturele Agenda' is daarom te zien, dat tot 1 juni 2020 alle geplande optredens zijn afgelast. Helaas. Wij vragen daar begrip voor.

Intussen proberen wij wel op andere wijze de bewoners van Voor Anker en de bijbehorende aanleunwoningen zo nu en dan een 'Hart onder de Riem' te steken. Zo hebben we onlangs een kaartje bij alle bewoners en medewerkers laten bezorgen.
Op 2 april is bij alle bewoners van VA en de aanleunwoningen een bosje tulpen bezorgd onder het motto: "Een beetje kleur in een eenzame periode".

Samen komen we deze nare periode vast en zeker door.  Met onze aangepaste activiteiten hopen wij ook nu de bewoners van Voor Anker en de aanleunwoningen tot steun te kunnen zijn. Daar zijn wij de 'Vrienden van Voor Anker' voor.

We houden u hier op de hoogte van onze activiteiten.

Donderdag 27 februari heeft smartlappenkoor Buusdouk de culturele avond verzorgd.

 

Buusdouk is een koor samengesteld uit ouders van bewoners en medewerkers binnen Nieuw Woelwijck. Het koor staat onder leiding van accordeonist Henny Zuur.

 

Nieuw Woelwijck is een ruim opgezet dorp in Hoogezand. In het dorp wonen bijna 400 bewoners met een verstandelijke beperking; kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

 

Buusdouk heeft vele oude meezing-liedjes liedjes ten gehore gebracht en er werd daadwerkelijk veel meegezongen. Liederen die we hebben kunnen horen waren o.a.: Betsie ik hoor toch bij jou, de Zuiderzee – Ballade, Omdat ik zoveel van je hou, Louise zit niet op je nagels te bijten, In ’t stille dal, in ’t groene dal, Als de klok van  Arnemuiden, Twee motten en Wie heeft er suiker in de erwtensoep gedaan .

Donderdag 13 februari heeft accordeonorkest Con Brio uit Winschoten de culturele avond verzorgd. 

Con Brio is 22 oktober 1955 opgericht en viert dit jaar hun 65 jarig bestaan! Het jubileum wordt gevierd met een jubileumconcert ,op 25 oktober,  in de Klinker te Winschoten. Het orkest telt momenteel 15 enthousiaste spelers, waaronder een aantal jeugdleden. Er wordt binnen het orkest, naast accordeon, ook keyboard, drums en basaccordeon gespeeld.

Het repertoire bestaat uit licht klassiek, populair en volksmuziek.

 

Liederen die we hebben kunnen horen waren o.a.: De postkoets, Medley Ja Zuster, Nee Zuster, Aan de Amsterdamse Grachten, Medley James Last, When I’m 64 young ,  Sophietje, Nooit op Zondag, Chianti Lied, Perhaps Love, Medley Ede Staal en de avond werd afgesloten met het Grönnings Laid.

Het was een gezellige avond waarbij de 99 bezoekers enthousiast meezongen, neurieden en klapten.

Donderdag 30 januari was het weer een gezellige avond in 'Het Ankerlicht' .  Vanaf het begin was er een vrolijke stemming in het zaal door de muzikale klanken van De Raaitvinken o.l.v. Klaas van der Woude.

Het optreden begon met hun eigen openingslied. Er werd gezongen in het Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Gronings.

Vele bekende liederen, zoals Hoor je het Ruisen der Golven, Borar Bora, Als de klok van Arnemuiden, werden enthousiast door de bezoekers uit volle borst meegezongen. De avond werd afgesloten met het Gronings Volkslied.

Kortom het was weer een geslaagde culturele avond!Donderdag 16 januari 2020 heeft het zangkwartet Singers 4 Fun de culturele avond verzorgd. 

Singers 4 Fun is de naam van het vocale kwartet dat graag optreedt en evergreens uit de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw en eigentijdse liedjes zingt.

De vier enthousiaste zangers hebben veel ervaring vanuit koorzang en daarnaast solistische optredens. Singers 4 Fun brengen repertoire in het Nederlands, Engels, Duits en ook in het Groningens.

Het was een gezellige avond waarbij de bezoekers enthousiast meezongen en klapten. Liederen die we hebben kunnen horen waren o.a.:

Brandend Zand van Anneke Grönloh, Aber Dich gibt’s Nur Einmal Für Mich van de Nilson Brothers, Take me home, Country Roads van John Denver,  Genoat van Ede Staal, Wooden Heats van Elvis Presley, The French Song van Lucille Starr en de avond werd afgesloten met Een beetje meer van Jannes.

Zondag 12 januari 2020 heeft salonorkest Las Nińas y Compadres uit Oude Pekela het nieuwjaarsconcert verzorgd en hoe? In het Ankerlicht was geen enkele lege stoel meer. 

Las Nińas y Comprades is oorspronkelijk een strijkersgroep van dames, die samen met een tweetal accordeonisten Malando-tango’s ging spelen.

 

Zo’n groep moet een naam hebben en zo ontstond al gauw ‘Las Nińas’[de meisjes]. Na de tango’s werd het ensemble omgevormd tot een groep die zich toelegde op een breder genre, zoals nummers uit operettes, musicals, Jiddische muziek, Weense walsen en evergreens. 

Het ensemble wordt uitgebreid met piano, bas, celli en een groep blazers. Inmiddels zijn er ook enkele mannen toegetreden, vandaar ‘y  Comprades’ [de jongens]. Als vaste vocalisten zingen bij het ensemble Hermien Cats en Annechienus Pot. Het ensemble staat, sinds enkele jaren, onder leiding van Jelte Duister

Het optreden wordt begeleid door een presentator, die op ludiek wijze iets vertelt over het ensemble en de te spelen muziek.

Liederen die we hebben kunnen horen waren o.a.: Edelweiss met een solo van Hermien Cats, Gabriella’s Song, Blue Tango, An der schonen blauen Donau, Op een mooi Pinksterdag met zang van Annechienus Pot en Henri Wierth, Dunkelrote Rosen waarbij de dames een rode roos aangeboden kregen, als laatste nummer werd Time to say Goodbye gezongen. Tijdens dit nummer was het muisstil in het Ankerlicht en aansluitend een daverend applaus met een staande ovatie.

 

Een prachtige middag hebben we gehad met vele enthousiaste bezoekers!

Voor een activiteitenoverzicht uit eerdere jaren kunt u hieronder klikken op een jaartal. U kunt daar een kort verslag en de foto's bekijken van de activiteiten. Veel kijk en leesplezier !

2019  2018  2017  2016