Nieuwsberichten 2024 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand

Op donderdag 18 juli 2024 konden de bezoekers van onze culturele avond genieten van Rieks Schuring.  

Op donderdag 4 juli 2024 hebben onze bezoekers kunnen genieten van het optreden van amusementskoor 'CorazonSingers'.
Het koor, onder leiding van dirigent Harmannes Groenhoff, doet zijn naam, amusementskoor, alle eer aan.
Het koor heeft al vaker opgetreden in Voor Anker en elke keer is het voor de bezoekers weer een gezellige, ontspannen avond waarbij een breed repertoire voorbij komt.

 
Op donderdagavond 20 juni 2024 heeft het Amusementskoor 'Ratjetoe' voor de bewoners en andere belangstellenden een zomeravondconcert gegeven in de tuin van WZC Voor Anker.  
 

Op donderdag 6 juni 2024 hebben de ‘Parkheemsterwichter en jongens’ de bewoners en bezoekrs van Voor Anker een prachtige avond bezorgd.

Het koor dat in 2003 is opgericht bestaat uit vrijwillige medewerkers van Parkheem en Roelof Hulshof is de muzikaal begeleider. Een koor dat heel goed in staat is een feestje te bouwen!

Het repertoire is Nederlandstalig en heeft een hoog meezing gehalte, maar daarnaast is Roelof ook in staat het publiek uit te nodigen om mee te zingen en te bewegen.

De interactie tussen koor en publiek is zo mooi om te zien.

 
Op donderdag 23 mei 2024 hebben onze bezoekers kunnen genieten van het duo 'The Lions Rules'.

Jeanette zang en Yska zang en muzikale ondersteuning met een keytar.

Het duo bracht een prachtig en zeer gevarieerd programma ten gehore , van luister liedjes tot mooie  meezingers. Er werd in meerdere talen gezongen en een nummer van Ede Staal vertolkt in het Weststellingwerfs is wel een heel bijzondere ervaring.

Een geslaagde avond werd afgesloten met het nummer Thank You for the Music.

 

 
Op donderdag 16 mei 2024 verzorgde het duo Wim & Miranda een optreden in Het Ankerlicht van Voor Anker.

Wat een geweldige avond! Een avond waarop veel bekende nummers werden gezongen in zowel de Nederlandse, Engelse, alswel Duitse taal. Dit maakte dat er enthousiast werd meegezongen en geklapt.
 

Op donderdag 25 april 2024 heeft het koor De Woldvinken voor onze bezoekers opgetreden.

 

Het koor is opgericht in januari 2019 door Alje en Geke Dijkstra. Het koor is gestart met maar 6 leden. Er kwamen mensen bij en ook verlieten weer mensen het koor. Momenteel bestaat het koor uit 25 leden waarvan 8 mannen en 17 vrouwen.

Voor het koor staat de ervaren en enthousiaste dirigent Harry Hoppentocht.

 

De Woldvinken brachten bij ons een enthousiast en gemęleerd programma ten gehore, bestaande uit meezing- en luisterliedjes, Engels – en Nederlandstalig.

 

Op donderdag 11 april 2024 heeft het vrouwenkoor “Vrolijke Noot” voor onze bezoekers opgetreden.

 

Het repertoire bestaat vooral uit vrolijke koorliederen in het Nederlands, Duits, Engels en Gronings. We zijn een koor waar niet alleen de kwaliteit van het zingen belangrijk is, maar waar dit ook in een goede en gezellige sfeer gebeurt. 

Het koor welke driestemmig [1e sopraan, 2de sopraan en alt] zingt en het combo staan onder leiding van dirigent Nico Dijkman.

 

Op donderdag 28 maart heeft het Shantykoor Opwierde II voor onze bezoekers opgetreden.

 

Shantykoor Opwierde II is opgericht en van start gegaan in februari 1989. Het koor zingt in diverse talen, waaronder Engelse-, Ierse-, Duitstalige-, Spaanse en Caribische liederen. Maar uiteraard ook vele Nederlandse en Groningse liederen.

Het koor bestaat uit een gezellige en enthousiaste groep mannen, wordt begeleid door een combo bestaande uit 7 leden en het geheel staat onder leiding van Lukas Jansen.

Met Shantykoor Opwierde II is het genieten, meezingen en mee zwerven naar lang vervlogen  tijden uit de zeevaart.

 

Op donderdag 14 maart 2024 heeft het eerste echte levensliederen – en smartlappenkoor Eelsk uit Groningen voor onze bezoekers opgetreden.

Een koor met meer dan 25 jaar ervaring en de Eelskers menen wat ze zingen en gaan voor plezier!

 

Het koor begon de avond met diverse liederen vanuit het thema voor – en tegenspoed. Na de borrel werden er  Grunneger laidjes ten gehore gebracht.

 

Een avond met veel herkenbare Nederlandstalige liederen en dat heeft gemaakt dat er regelmatig werd meegezongen.

 

Op woensdag 6 maart en donderdag 7 maart 2024 waren weer de jaarlijkse toneelvoorstellingen van toneelgezelschap 't Centrum uit Musselkanaal voor onze donateurs en bewoners van Voor Anker.

Dit toneelgezelschap bestaat al 40 jaar en heeft al diverse keren in 'Het Ankerlicht' op het podium van Voor Anker gestaan.

Ook dit jaar was de verrassende komedie weer een groot succes met vele humoristische situaties. De lachsalvo's waren dan ook vaak te horen.


Maar ja, dat kun je ook verwachten wanneer een bankrover, Arie van Zanten, op de vlucht, een gebouw induikt en zich vermomt als arts. Hij ontmoet hoofdzuster Gerda, die hem aanziet voor dokter Van Vliet. Met de politie in de buurt moet Arie noodgedwongen de rol van dokter op zich nemen, wat leidt tot hilarische verwikkelingen en chaos in het ziekenhuis.  

Als bestuur kijken we terug op twee zeer geslaagde avonden!
 

Smartlappenkoor “De laatste snik” heeft op donderdag 29 februari 2024 voor onze bezoekers opgetreden. Een enthousiast koor onder leiding van Harmannes Groenhoff & pianist Harry de Geeter. Het repertoire was alleen in het Nederlands, wat heeft gemaakt dat er veel werd mee gezongen.

Tijdens deze avond hebben we ook afscheid genomen van bestuurslid Margit Munneke [secretaris & contactpersoon voor de artiesten].  Na 8 jaar heeft Margit ervoor gekozen te stoppen als bestuurslid. Naast woorden van dank, bloemen en het ereteken van de Stichting  zong “de laatste snik” het lied Margrietje. Een nummer welke voor Margit veel betekenis heeft.

 

Op donderdag 15 februari 2024 heeft het duo ‘IK EN MIJN BROER’ voor onze bezoekers opgetreden.

Geeske Meidema & Karl May brengen een enthousiast en gevarieerd programma.

 

Karl speelt keybord en zingt, Geeske zingt en introduceert op humoristische wijze de liedjes. Tevens ziet Geeske er prachtig uit in haar hemelse blauwe jurk (met petticoat) en bloemen in het haar.

 

Er zijn liederen gezongen in diverse talen, meerdere verzoeknummers werden gehonoreerd, kortom een zeer geslaagde avond met een prachtige interactie tussen bezoekers en artiesten
 

Op donderdag 18 januari 2024 heeft het Shanty– en amusementskoor Lösdorp voor onze bezoekers opgetreden.

 

Het koor is op 24 september 1991 opgericht en bestaat thans uit 29 leden, waarvan 5 accordeonisten, 2 gitaristen en een drummer. Het geheel staat onder leiding van dirigent Harm op ’t Holt.

 

Het repertoire bestaat uit een ruime hoeveelheid gezellige meezingers in het Gronings, Nederlands en Engels.

 

Op zondag 8 januari 2024 heeft salonorkest Las Niņas Y Compadres ons nieuwjaarsconcert verzorgd.

 

Ze speelden een gevarieerd programma met licht klassieke muziek, walsen en bekende liederen uit verschillende operettes. Las Niņas is in 2003 opgericht door Ali Wierth en vierde onlangs haar 20-jarig bestaan. Sinds 2016 staat Jelte Duister ‘op de bok’ als dirigent.

Het orkest is trots op de samenwerking met Nomi de Ridder en Annechienus Pots. Beide hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de wereld van de operette en zijn als vaste zangers verbonden aan Las Niņas
 

Voor een activiteitenoverzicht uit eerdere jaren kunt u hieronder klikken op een jaartal. U kunt daar een kort verslag en de foto's bekijken van de activiteiten. Veel kijk en leesplezier !

 2023 2022