Nieuwsberichten 2020 van de Stichting Vrienden van Voor Anker te Hoogezand

Donderdag 30 januari was het weer een gezellige avond in 'Het Ankerlicht' .  Vanaf het begin was er een vrolijke stemming in het zaal door de muzikale klanken van De Raaitvinken o.l.v. Klaas van der Woude.

Het optreden begon met hun eigen openingslied. Er werd gezongen in het Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Gronings.

Vele bekende liederen, zoals Hoor je het Ruisen der Golven, Borar Bora, Als de klok van Arnemuiden, werden enthousiast door de bezoekers uit volle borst meegezongen. De avond werd afgesloten met het Gronings Volkslied.

Kortom het was weer een geslaagde culturele avond!Donderdag 16 januari 2020 heeft het zangkwartet Singers 4 Fun de culturele avond verzorgd. 

Singers 4 Fun is de naam van het vocale kwartet dat graag optreedt en evergreens uit de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw en eigentijdse liedjes zingt.

De vier enthousiaste zangers hebben veel ervaring vanuit koorzang en daarnaast solistische optredens. Singers 4 Fun brengen repertoire in het Nederlands, Engels, Duits en ook in het Groningens.

Het was een gezellige avond waarbij de bezoekers enthousiast meezongen en klapten. Liederen die we hebben kunnen horen waren o.a.:

Brandend Zand van Anneke Grönloh, Aber Dich gibt’s Nur Einmal Für Mich van de Nilson Brothers, Take me home, Country Roads van John Denver,  Genoat van Ede Staal, Wooden Heats van Elvis Presley, The French Song van Lucille Starr en de avond werd afgesloten met Een beetje meer van Jannes.

Zondag 12 januari 2020 heeft salonorkest Las Niñas y Compadres uit Oude Pekela het nieuwjaarsconcert verzorgd en hoe? In het Ankerlicht was geen enkele lege stoel meer. 

Las Niñas y Comprades is oorspronkelijk een strijkersgroep van dames, die samen met een tweetal accordeonisten Malando-tango’s ging spelen. Zo’n groep moet een naam hebben en zo ontstond al gauw ‘Las Niñas’[de meisjes]. Na de tango’s werd het ensemble omgevormd tot een groep die zich toelegde op een breder genre, zoals nummers uit operettes, musicals, Jiddische muziek, Weense walsen en evergreens. 

Het ensemble wordt uitgebreid met piano, bas, celli en een groep blazers. Inmiddels zijn er ook enkele mannen toegetreden, vandaar ‘y  Comprades’ [de jongens]. Als vaste vocalisten zingen bij het ensemble Hermien Cats en Annechienus Pot. Het ensemble staat, sinds enkele jaren, onder leiding van Jelte Duister

Het optreden wordt begeleid door een presentator, die op ludiek wijze iets vertelt over het ensemble en de te spelen muziek.

Liederen die we hebben kunnen horen waren o.a.: Edelweiss met een solo van Hermien Cats, Gabriella’s Song, Blue Tango, An der schonen blauen Donau, Op een mooi Pinksterdag met zang van Annechienus Pot en Henri Wierth, Dunkelrote Rosen waarbij de dames een rode roos aangeboden kregen, als laatste nummer werd Time to say Goodbye gezongen. Tijdens dit nummer was het muisstil in het Ankerlicht en aansluitend een daverend applaus met een staande ovatie.

 

Een prachtige middag hebben we gehad met vele enthousiaste bezoekers!

Voor een activiteitenoverzicht uit eerdere jaren kunt u hieronder klikken op een jaartal. U kunt daar een kort verslag en de foto's bekijken van de activiteiten. Veel kijk en leesplezier !

2019  2018  2017  2016